Aantrekkelijk werkgeverschap: hoe zorgen wij hiervoor

De ouderenzorg in Nederland kampt met een enorm tekort aan verzorgenden en verpleegkundigen en de vergrijzing is nog niet op het hoogtepunt. Alleen al in 2022/2023 zijn er 125.000 gediplomeerde zorgmedewerkers extra nodig. Vanwege de grotere zorgvraag, maar ook omdat veel collega’s de komende jaren met pensioen gaan. Hoe zorgen we er bij Korian Nederland voor dat we een aantrekkelijke werkgever zijn?

Monique Tent, HR manager bij Korian Nederland

Laagdrempelige inloopmomenten en de Korian Academy
Monique Tent, HR manager bij Korian Nederland: “Arbeidsmarktcommunicatie wordt een belangrijk thema aankomend jaar. We willen de markt laten ontdekken wie Korian als werkgever is. Dat doen we nu al door bijvoorbeeld laagdrempelige inloopmomenten te organiseren waarbij potentiële kandidaten kunnen kennismaken met onze locaties.” Daarnaast staat de vormgeving van de Korian Academy op de planning voor 2022. Monique: “Hierin bieden we beroepsopleidingen aan voor onder andere zij-instromers. In een verkort traject van 18 maanden halen nieuwe collega’s hun diploma en krijgen ze direct een vaste aanstelling bij ons.”

Ook aan de huidige medewerkers wordt gedacht. Zij zijn tenslotte een belangrijke ambassadeur voor onze organisatie. Bijvoorbeeld door opleidingsmogelijkheden en specialisaties aan te bieden, zoals de opleiding Persoonsgerichte Zorg vanuit de theorie van Böhm.

Een avond meelopen
Gelukkig zijn veel collega’s enthousiast over werken bij Korian Nederland. Marriët Knol kan daarover meepraten: “Ik werk sinds kort als verzorgende IG bij Zorgvilla Amersfoort. Een vriendin vertelde over haar baan als verpleegkundige bij Rosorum en dat maakte me direct enthousiast. Kennismaken met de zorgvilla was zo geregeld: ik kon gelijk een avond meelopen. De sfeer sprak me aan. Ook het gesprek met de locatiemanager was erg fijn. In het eerste gesprek bespraken we al hoeveel uur ik wilde werken en besloot ik over te stappen.”

Marriët Knol, Verzorgende IG bij Zorgvilla Amersfoort

Van reguliere zorg naar een particuliere zorgvilla
Marriët werkte voorheen in de reguliere zorg bij een woonzorgcentrum. Een hele omschakeling naar een particuliere zorgvilla. “Nu heb ik de tijd en aandacht voor de bewoners, iets wat ik miste in mijn vorige werk. Hier voel ik me ook echt gehoord, want mijn locatiemanager neemt de tijd en is goed bereikbaar. Ik kan gewoon even binnenlopen en een vraag stellen. Zo heb ik heb aangegeven dat ik graag nachtdiensten draai, daar is gelijk werk van gemaakt. En ook qua salaris ben ik erg tevreden.

Wat ik dan nog graag anders zou willen zien? Ik zoek nog wat meer drukte in mijn takenpakket, maar dat moet nog groeien. Ik ben natuurlijk net pas begonnen.” Kent u iemand die op zoek is naar een baan waar je écht ruimte en tijd hebt voor bewoners en hun naasten? Wellicht kunt u ons in contact brengen. Bekijk de vacatures hier.