Een kijkje bij onze locaties – mei 2022

Een kijkje bij onze locaties – mei 2022

Een bijzonder verjaardagsfeest in Villa Gardiaan op 6 april, bewoonster mevrouw Brouwer is namelijk 100 geworden. Dit moest natuurlijk gevierd worden met familie, medebewoners en medewerkers. Ook de burgemeester van Dongen, Marina Starmans-Gelijns kwam langs om onze mevrouw Brouwer te feliciteren.

Gardiaan-verjaardag-100-jaar
Villa-den-Harten-overnachten

Hoe is het voor bewoners om te wonen in een zorgvilla?

Dat wilden de medewerkers van Villa den Harten in Den Bosch graag zelf ervaren. Nog voordat de eerste bewoners in de zorgvilla komen wonen in april, heeft het zorgteam van Villa den Harten daarom al een keer proef gedraaid en hebben medewerkers in de villa overnacht.

”Het was een leuke en zinvolle ervaring. De medewerkers vonden het ontzettend leuk om te doen en we hebben meerdere dingen kunnen verbeteren voor onze bewoners. Ook kunnen we ons door deze ervaring veel beter inleven omdat we zelf ook hebben ervaren hoe het is om in de zorgvilla te wonen”, aldus locatiemanager Aukje Stellinga.

Officiële opening Het Gouden Hart Nijmegen

Eind maart is Het Gouden Hart Nijmegen officieel geopend. In de afgelopen periode is de locatie volledig gerenoveerd tot een prachtige moderne zorglocatie. Tijdens een mooi feest voor bewoners en medewerkers hebben de eerste bewoners, samen met Wethouder Grete Visser, de locatie geopend. Met een luide knal en lawine van confetti is de locatie nu echt open!

HGH-Nijmegen-1
Mariendaal-inleven-in-de-patient

Hoe kun je je beter inleven in de revalidant

Door letterlijk in de huid van de revalidant te kruipen. Binnen Residentie Mariëndaal hebben collega’s hier een training over gevolgd met o.a. behulp van simulatiepakken. Het werd duidelijk dat een goede balans tussen rust en activiteit belangrijk is. Ook is er meer aandacht voor bijkomende aandoeningen zoals slecht zicht, slecht gehoor en bewegingsbeperkingen.

Pasen bij Zorghuis Beek

Op onze social media is te zien dat in alle Korian locaties Pasen volop gevierd werd. Paasbrunches, paashazen en veel kleurrijke foto’s met mooie paasstukjes. In Zorghuis Beek zijn er samen met de bewoners mooie paasstukjes gemaakt voor op de tafels.

 

Zorghuis-Beek-Pasen