Korian - Hestia Zorg - Zorghuis Beek

Even voorstellen… Anita Theunissen

9 juni 2021

Anita Theunissen werkt al jaren in de zorg. Op 1 maart 2021 is zij gestart als locatiemanager bij Zorghuis Beek. Wij zijn benieuwd hoe ze de eerste maanden heeft ervaren en wat haar plannen voor de locatie zijn.

Anita Theunissen - Korian - Zorghuis Beek
Locatiemanager Anita Theunissen

Kun je iets over jezelf vertellen?
“Ik ben 60 jaar, getrouwd, moeder van twee zonen en één dochter én mantelzorger voor mijn moeder van 91. Op werkdagen woon ik in Maastricht en in het weekend ben ik vaak bij mijn moeder die in Noord-Brabant woont. Ik houd van tuinieren en vakanties, vooral steden bezoeken vind ik leuk. Ook houd van interieurstyling. Ik heb drie jaar in Amerika gewoond i.v.m. het werk van mijn man. Daar heb ik een interieuropleiding gedaan. Ik heb daar nu nog wat aan, bij Zorghuis Beek heb ik ook gekeken hoe het bestaande interieur bewonersvriendelijker ingericht kon worden.”

Wat is je achtergrond in de zorg?
“Ik ben begonnen als verpleegkundige en ik heb in ziekenhuizen gewerkt door heel het land. Door het werk van mijn man hebben we op veel verschillende plekken gewoond. Ik werk nu zo’n drie jaar in de ouderenzorg. Ik ben op een gegeven moment bij een andere organisatie in Limburg aan de slag gegaan als teamleider zorg en welzijn. Die locatie is overgenomen door Korian, waar Hestia Zorg ook onder valt, en daar ben ik benaderd voor de functie van locatiemanager bij Zorghuis Beek. Ik vind mijn achtergrond als verpleegkundige heel nuttig. Zo weet ik goed wat er nodig is op de werkvloer.”

Hoe bevalt het bij Zorghuis Beek?
“Tot nog toe is het me goed bevallen. Ik ben heel warm onthaald door medewerkers, bewoners en familie. In de eerste maanden is er al veel werk verzet. Ik ben bijvoorbeeld bezig met het creëren van een team dat goed in balans is qua type functies. Ik wil me de komende tijd nog meer focussen op het welzijn van bewoners. Daarnaast wordt onze locatie helemaal opgefrist met een nieuwe vloer en schilderwerk. Ook komt er een keuken in het restaurantgedeelte en in de gezamenlijke woonkamer. Dit geeft ons de mogelijkheid om de bewoners meer te betrekken bij de voorbereidingen van de maaltijden. Bewoners die dit leuk vinden kunnen dan bijvoorbeeld helpen bij het koken of bij het tafeldekken. Dit is uiteraard vrijwillig, niets moet.”

Neemt u gerust contact op
Bent u, of is uw naaste geïnteresseerd in het wonen bij Zorghuis Beek? Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een rondleiding. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 – 808 7040 en per e-mail via info@hestiazorg.nl. Een rondleiding kunt u ook plannen via deze pagina. Anita verwelkomt u graag. Er zijn nog enkele studio’s beschikbaar.