Stagiaire Kelsey Villa van Oranje

Kelsey loopt stage bij Villa van Oranje

2 juni 2021

Kelsey Nunes (21) is stagiaire bij Villa van Oranje in Schiedam. Een jaar lang loopt ze stage bij de zorgvilla. Kelsey: “Het zit in de kleine momenten. ’s Ochtends tijdens de zorg grapjes maken. Samen wandelen. Een appeltaart bakken met een bewoner. Heerlijk!”

Waarom wil jij in de zorg werken?
“Het is zo’n dankbaar beroep. Ik deed eerst een hele andere opleiding, maar daar zat ik niet op mijn plek. Ik ging in gesprek met een keuzecoach, dat heeft me erg geholpen. Ik dacht zelf aan de opleiding tot apothekersassistent, maar hij zei: ‘Als ik jou zo hoor moet je de opleiding tot verpleegkundige gaan doen’. Dat was de juiste keuze, want ik ben hier helemaal op mijn plek.”

Hoe ben je bij Villa van Oranje terecht gekomen?
“Mijn school heeft contact met locaties die stages verzorgen. Zij hebben mij in contact gebracht met Villa van Oranje. Ik zou eerst mijn eerstejaars stage hier doen, maar dat ging vanwege omstandigheden niet door. Toen heb ik in de zomer vakantiewerk gedaan bij de zorgvilla en zo doorgestroomd naar een stagerol.”

Je wist dus al goed waar je terecht kwam voor je aan je stage begon.
“Klopt. Ik vind het een hele fijne, leerzame omgeving. Het is leuk dat niet elke dag hetzelfde is. Natuurlijk is er veel ritme en regelmaat, wat belangrijk is voor ouderen met dementie, maar tegelijkertijd is er veel variatie in een werkdag. Ik vond het werken met ouderen met dementie aan het begin wel spannend. De bewoners leren kennen, hun gewoontes ontdekken, de dagelijkse zorg. Je komt toch in de persoonlijke leefomgeving van mensen. Dat ging snel beter. Ik zit tenslotte in de zorg omdat ik voor mensen wil zorgen.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Als stagiaire draai ik altijd een ochtenddienst. Die begint om kwart over 7 met een kop thee in de zusterpost. Daar krijgen we de overdracht van de nachtdienst. Vervolgens bespreken we wie wat gaat doen. Ik werk inmiddels zelfstandig, dus ik ga zelf bij bewoners in hun appartement langs voor de ochtendzorg. Wassen, klaarmaken voor de dag, ontbijt. En natuurlijk is er tijd voor een praatje. Vervolgens kom ik weer even samen met mijn collega’s om de planning van de dag te bespreken. Ik vind het leuk om soep voor de bewoners te maken, dus dat doe ik regelmatig. We lunchen gezamenlijk, dus we halen de bewoners op uit hun appartement of bij activiteiten en gaan samen aan tafel. Ook doen we gezamenlijk de afwas, dat hoort er ook bij. Tegen het einde van mijn dienst ga ik rapporteren, hoe ging de dag en zijn er bijzonderheden? De dagdienst duurt tot 3 uur. Daarna ga ik vaak thuis nog even aan de slag met stageopdrachten en mijn logboek.”

Je bent bijna klaar met je stage, wat ga je hierna doen?
“Volgende maand is mijn stage afgelopen. Mijn partner is militair. Voor zijn werk vertrekken we binnenkort samen naar Aruba. Ik wil daar graag stage lopen in het ziekenhuis. Het liefst ben ik namelijk bezig met het klinische gedeelte van de zorg. De ziektebeelden, etc. Ik zou graag oncologisch kinderverpleegkundige willen worden.”

Lijkt het jou leuk om stage te lopen bij één van onze Stepping Stones locaties? Neem dan contact met ons op! Je kunt ook stage lopen bij één van de andere zorgconcepten. Ga dan naar de website van het zorgconcept van jouw keuze.