Korian Nederland nieuwsbrief – mei 2022

In dit overzicht vindt u alle artikelen uit de Korian Nederland nieuwsbrief.

Mooie resultaten cliënttevredenheidsonderzoek

In de laatste maanden van 2021 heeft het jaarlijkse cliënttevredenheidsonderzoek van Korian plaatsgevonden. Hiervoor zijn 589 e-mails verstuurd met een persoonlijke link naar de vragenlijst. Ook is er een open link verspreid waarmee bewoners of hun naasten de vragenlijst konden invullen. In totaal hebben 348 mensen de vragenlijst ingevuld.

De Korian brede resultaten zijn positief. Gemiddeld wordt er een 7,6 gegeven als algemene tevredenheidsscore, vergelijkbare zorginstellingen scoren gemiddeld een 7,2.

Lees verder >

feedback-g2c8575016_1280
Hans-Dekker

Nooit te oud om te leren

Korian Academy helpt zij-instromers op weg

Dat bewijst Hans Dekker. Na een jarenlange carrière als financieel adviseur gooit Hans met 61 jaar het roer om. Hij gaat de zorg in. Na een leer-werk traject is hij nu een zeer gewaardeerde woonzorgcoördinator bij één van onze zorglocaties. Zij-instromen noemen we dit. Iets waar we ons bij Korian Nederland ook op gaan richten met de Korian Academy. Hans Dekker en Marlo Toller – strategisch adviseur opleiden en ontwikkelen – vertellen ons hierover.

Lees verder >

Het levensverhaal van….

Het kleurrijke leven van de heer en mevrouw Hullegie

Er zijn veel bewoners binnen Korian met een bijzonder levensverhaal. In deze column vertellen de heer en mevrouw Hullegie dat van hen. Over hoe kunst een rode draad vormt in hun leven en hoe dit zelfs heeft geresulteerd in een expositie bij Residentie Apeldoorn. In deze column leest u over hun kleurrijke leven. Al 63 jaar delen zij lief en leed met elkaar en samen genieten zij nu van hun leven in Residentie Apeldoorn.

Lees verder >

Residentie Apeldoorn dhr en mevr Hullegie (2)
Fashionshows-1

Korian steekt medewerkers in een nieuw jasje

Op al onze zorglocaties streven we naar de hoogste kwaliteit om Een bekend spreekwoord: “Kleren maken de man”. En vrouw natuurlijk. Dat dacht regiomanager Karin Janssen ook. Altijd dezelfde saaie jasjes in de zorg: stijf en unisex. Dat moet toch anders kunnen?

Drie jaar is ze ermee bezig geweest: mooie werkkleding vinden voor onze medewerkers. Kleding waar ze zich goed in voelen en waar ze trots op zijn. Kleding die je bij wijze van spreken thuis ook aan zou trekken. Leveranciers werden uitgenodigd om met iets vernieuwends te komen, maar elke keer kwam toch weer datzelfde jasje. Karin had de hoop bijna opgegeven, tot ze mode-ondernemer en televisiepresentatrice Dyanne Beekman sprak.

Lees verder >

Column: Mama en de mannen op de gang!

Door Chantal van der Nat

Sinds afgelopen januari woont mijn moeder Seba in Villa Maria, een nieuwe zorglocatie van Stepping Stones. Het is een voormalige kerk die prachtig, stijlvol en huiselijk ingericht is voor mensen met dementie. Ook mama’s eigen ruimte is een heerlijke plek met uitzicht op de tuin.

Mijn moeder is de grootste inspiratiebron van mijn ‘Klessebasjes’. Dit zijn puzzel- en prentenboekjes die teruggaan in de tijd en aansluiten bij de belevingswereld van mensen met dementie. Iets wat is voortgekomen uit de tijd dat ik onze gesprekjes en connectie steeds meer ging missen door haar dementie. Door te kijken wat er nog wel kan en zij leuk vindt om te doen, geef ik mensen met dementie weer een verhaal. Zo belangrijk voor ieders zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Lees verder >

 

Klessebasjes-Chantal-en-haar-moeder
Korian-Clientenraad-petit-four-2

Zeggenschap en medezeggenschap bij Korian

Korian is een aan de Parijse beurs genoteerde en internationaal opererende zorgorganisatie. In zo’n grote organisatie zijn er diverse geledingen die zeggenschap en medezeggenschap hebben, zoals: het bestuur onder leiding van Sophie Boissard, de aandeelhouders, directie Korian Zorg BV Nederland, de Raad van Commissarissen Korian Zorg BV Nederland, de Ondernemingsraad en de Cliëntenraad.

Lees verder >

Deel uw zorgervaring en help anderen met kiezen

Kent u Zorgkaart Nederland al? Op deze onafhankelijke website kunt u zorgverleners en instellingen zoals ziekenhuizen en zorgcentra vinden en waarderen. Met uw waardering helpt u anderen om hun zorgaanbieder te kiezen

Lees verder >

Klanttevredenheid
Annemieke-met-bewoners-1

Met passie en plezier zorgen voor het welzijn van onze bewoners

Onze activiteitenbegeleiders en welzijnscoaches zijn elke dag bezig om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het leven van onze bewoners zo optimaal mogelijk is. Zij gaan op zoek naar het verleden en het gevoelsleven van de bewoners en cliënten, en vertalen die naar individueel passende activiteiten. Met die activiteiten wordt zelfredzaamheid gestimuleerd en eigenwaarde van bewoners versterkt. Annemieke Maris en Amerentia Loomeijer geven een kijkje achter de schermen.

Op de vraag wat voor hen het belangrijkste is in hun werk, reageren Amerentia en Annemieke eensgezind: ‘Het maken van verbinding met onze bewoners, hun naasten èn onze collega’s.’

Lees verder >

Een kijkje bij onze locaties

Een bijzondere verjaardag in Villa Gardiaan, Pasen bij Zorghuis Beek, de officiële opening van Het Gouden Hart Nijmegen en zelf ervaren hoe het is om in een zorgvilla te wonen of hoe het voelt als je revalidant bent. Een greep uit de vele activiteiten in onze locaties.

Lees verder >

2022-03-31 (24)