De Korian Fashion Show

Korian steekt medewerkers in een nieuw jasje

17 mei 2022

Een bekend spreekwoord: ‘Kleren maken de man’. En vrouw natuurlijk. Dat dacht regiomanager Karin Janssen ook. Altijd dezelfde saaie jasjes in de zorg: stijf en unisex. Dat moet toch anders kunnen?

Drie jaar is ze ermee bezig geweest: mooie werkkleding vinden voor onze medewerkers. Kleding waar ze zich goed in voelen en waar ze trots op zijn. Kleding die je bij wijze van spreken thuis ook aan zou trekken. Leveranciers werden uitgenodigd om met iets vernieuwends te komen, maar elke keer kwam toch weer datzelfde jasje. Karin had de hoop bijna opgegeven, tot ze mode-ondernemer en televisiepresentatrice Dyanne Beekman sprak. Dyanne kwam zelfs met een idee voor een jurk, wat een grote wens was vanuit medewerkers. En zo geschiedde: speciaal voor onze zorgprofessionals heeft zij een collectie ontworpen. Karin vertelt: “Mooie bedrijfskleding maakt onze medewerkers niet alleen nóg krachtiger, het versterkt ook onze uitstraling, zichtbaarheid en herkenbaarheid. De kleding die is ontworpen is zowel comfortabel als functioneel, en past ontzettend goed bij onze organisatie. Onze zorgprofessionals zorgen dagelijks met heel hun hart voor onze bewoners en cliënten. Hiermee zorgen wij voor hen.”

Eisen aan draagcomfort

Voor elke functie binnen Korian Nederland is kleding ontwikkeld, passend bij de wensen van de dragers. Elke functie vraagt namelijk om andere eisen aan het draagcomfort. Wel reguleren ze allemaal de lichaamstemperatuur, wat voor werken in de zorg natuurlijk erg belangrijk is. De kleur heet ‘My Night’; zwart met een vleugje blauw. Een kleur die iedereen staat. Er is ook veel aandacht besteed aan details. Denk aan drukknoopjes in plaats van het gewone knoopsgat. “Juist door deze twee opties te combineren denken we aan de veiligheid van onze collega’s,” aldus Karin.

Fashion Show

Donderdag 7 april werd de collectie officieel gelanceerd tijdens een spectaculaire fashion show. Onze zorgprofessionals straalden zelf op de catwalk.

Ervaringen tot nu toe

Een aantal locaties werkt inmiddels met de kleding. Hun ervaring? Zeer goed. Eindelijk moderne en leuke kleding die ook nog eens heerlijk zit en hygiënisch is. Bekijk de video’s hier waar medewerkers over hun ervaringen vertellen.

Karin: “Doordat deze kleding speciaal voor onze medewerkers is gemaakt, is er ook nog ruimte voor doorontwikkeling. Eventuele aanpassingen kunnen we nog doorvoeren voordat alle locaties ermee gaan werken. Zo voldoet de kleding aan al onze wensen.”

Bekijk alle nieuwsberichten uit de nieuwsbrief >