Villa Casimir - Stepping Stones - 1 jarig bestaan

Villa Casimir viert 1 jarig bestaan

30 september 2021

Villa Casimir in Roermond, één van de zorgvilla’s van Stepping Stones, is in oktober 2021 precies een jaar geopend. Reden voor een feestje, een terugblik en een kijkje naar de toekomst. Wat is er in het eerste jaar allemaal gebeurd? Locatiemanager Willeke van der Vorst vertelt hier meer over.

Eerste bewoners
“Nadat het monumentale pand helemaal is verbouwd tot zorgvilla, zijn er in oktober 2020 de eerste bewoners komen wonen in Villa Casimir. De eerste twee bewoners waren een dame en heer. Zij hadden de wens om samen oud te worden in hun eigen stad Roermond. Zelfstandig wonen was geen optie meer, hoe mooi is het dat deze wens bij Villa Casimir in vervulling is gegaan. En voor meneer ook nog eens een bekende plek. Hij kwam hier vroeger voor zijn werk.”

Hecht team
“In de maanden na opening hebben we zorgmedewerkers aan kunnen nemen die met hun hart werken, zij vinden het prachtig om te werken in deze kleinschalige setting. Het is inmiddels een vast team geworden waardoor het ook vertrouwde gezichten zijn voor onze bewoners. Ook hebben we vrijwilligers aangetrokken. Het is mooi om te zien hoe zij onderdeel van onze villa geworden zijn.”

Warme band tussen en met bewoners
“Het stadspark is een favoriete bestemming geworden van onze bewoners om in te wandelen. Het is geweldig om te zien hoe een aantal bewoners vrienden geworden zijn en bij elkaar op de koffie gaan, of samen genieten van een borreltje. De plaatselijke kapster is twee keer per week op de villa en ook zij heeft een band op weten te bouwen met de bewoners. We streven na dat we een gezellig en warm familie huis zijn, waarin ieder zichzelf kan zijn; zowel bewoners als medewerkers.”

Viering van het éénjarige bestaan
“We vieren het éénjarige bestaan op 1 oktober, de dag dat we vorig jaar de eerste bewoners ontvangen hebben.In de ochtend spelen we oud Hollandse spellen, we gaan genieten van een geheel verzorgde High Tea, in de middag komt een zangduo optreden. Familie en vrijwilligers zijn uitgenodigd om de middag samen met ons te vieren, onder het genot van een hapje en een drankje. Als afsluiter hebben we een buffet geregeld bij onze plaatselijke slager waar we altijd het vlees halen.  We eten met de bewoners en het team samen en borrelen gezellig na.”

Onze plannen

“Momenteel zijn we bezig met het werven van een welzijnsmedewerker/ activiteitenbegeleider om onze dagelijkse activiteiten naar een hoger plan te tillen. Ook willen ons nog meer gaan verdiepen in de Böhm methode. Deze methode biedt een helder kader waarin wij zorgverleners, in elk individueel geval, kunnen bepalen welke actie er past bij de behoefte van een cliënt of bewoner. Daarnaast gaan we onderzoeken waar technologie ons kan ondersteunen in de dagelijkse praktijk. Maar bovenal willen we een warm thuis zijn en blijven voor de bewoners en hun naasten.”