Villa Maria van Korian Nederland in het nieuws

Villa Maria in het nieuws

25 augustus 2021

Stadsnieuws Tilburg was bij Villa Maria op bezoek en schreef een mooi artikel over deze nieuwe locatie ‘Uit respect voor het verleden, van gebedshuis tot zorgvilla voor mensen met dementie’.

Bron Stadsnieuws Tilburg, Theo van Etten: Een gebedshuis is het al jaren niet meer, hoewel de buitenkant anders doet vermoeden. De voormalige Margarita Maria Alacoque kerk aan de Ringbaan West transformeerde van een religieus gebouw tot een zorgvilla voor mensen met dementie. Binnenkort opent ‘Villa Maria’ haar deuren.

De kerkklok van het rijksmonument staat stil op vijf voor twaalf en de klok die ooit in alle vroegte de buurt wakker maakte zwijgt in alle toonaarden. Er is een ander soort reuring ontstaan in en rond de Mariakerk. Aan de pastorie wordt nog hard gewerkt maar rondom het kerkgebouw verdwijnen de laatste bouwketen en hekken. Sierlijke gordijnen hangen voor de grote boogramen in de zijgevel.

Binnen is de sereniteit haast voelbaar en tegelijk is er volop activiteit. Locatiemanager Paula van Lier legt uit dat de het belangrijk was om zoveel mogelijk originele elementen te bewaren. “We wilden een comfortabele en overzichtelijke zorglocatie creëren met respect voor het verleden.”

Lees het hele artikel op de website van Stadsnieuws Tilburg.