Wonen in een net opgeleverde locatie, hoe is dat?

Korian Nederland is hard aan de weg aan het timmeren. Veel nieuwe locaties worden geopend. Maar hoe is het om als één van de eerste bewoners in een net opgeleverd pand te komen wonen? We vroegen het mevrouw Jannie van de Poel-Schut, die in Villa de Lawet in Wageningen is komen wonen.

Mevrouw van de Poel-Schut

Spannend?
Villa de Lawet in Wageningen is inmiddels alweer een klein jaar open. Mevrouw van de Poel-Schut is hier in augustus komen wonen als één van de eerste bewoners. “Of ik het spannend vond? Nee helemaal niet. Ik vind het veel leuker dat ik bij de eerste bewoners behoor, dan dat er bijvoorbeeld al 30 mensen zaten en ik de zoveelste was. Nu wen je beter en heb je meer kans om je aan te passen en alles een beetje te verkennen. Ook kun je rustig de medewerkers leren kennen. Daarom vind ik de opbouw van begin af aan heel erg fijn.”

Waarom Villa de Lawet?
“Ik was eens op bezoek bij een vriendin. Zij woont in Het Gouden Hart Leersum (locatie van Korian Nederland). Toen dacht ik wel: wat zit je hier leuk, zo zou ik er later ook wel bij willen zitten. En zo is het balletje gaan rollen. We hadden nog wel een afspraak bij een huis in Ede staan. Maar die hebben we afgezegd nadat we hier waren geweest. Ik voelde me gelijk thuis. De kamers zijn mooi, de mensen zijn vriendelijk. Het eten is lekker. Er was eigenlijk niets wat me niet aanstond. Het was allemaal even leuk en gezellig. En alles is nieuw, dat sprak me ook heel erg aan. Dat is gewoon ideaal.”

Villa de Lawet in Wageningen

Toch een hele stap
Toch is de overstap naar een zorglocatie geen gemakkelijke. Veel ouderen hebben moeite om het ouderlijk huis te verlaten. “Het is een hele stap hoor om uit je eigen huis te gaan. Maar ik was er helemaal aan toe. Gelukkig geen heimwee gehad. Laatst ben ik met een vrijwilliger nog langs het huis gelopen. Ik heb daar 33 jaar heel fijn gewoond, maar ik kon het leven thuis gewoon niet meer behappen. Moest aan teveel dingen denken. Je kunt veel dingen opschrijven, maar niet alles. Het is fijn dat ik nu nergens meer aan hoef te denken. Dat kunnen wij gewoon niet meer op onze leeftijd. Hier wordt voor je gedacht. Ik bouw in Villa de Lawet weer wat nieuws op. Zo zie ik het en ik kan het iedereen dan ook aanbevelen.”