Vrijwilligers Zorghuis Beek - Korian

Zorghuis Beek zoekt vrijwilligers

15 juli 2021

In onze zorghuizen worden de zorgprofessionals ondersteund door vrijwilligers. Eén van onze enthousiaste vrijwilligers is Conny Knols, zij doet nu drie jaar vrijwilligerswerk bij Zorghuis Beek. Graag vertelt zij hier meer over én ze zou het leuk vinden als meer mensen zich aanmelden als vrijwilliger.

Conny: “Ik woon in Spaubeek, gemeente Beek, samen met mijn man. We hebben een samengesteld gezin die uit vijf kinderen en vier kleinkinderen bestaat. Ik vind het leuk om te koken, in de tuin te werken en om vrijwilligerswerk te doen. Ik doe op twee locaties vrijwilligerswerk, bij Zorghuis Beek en ook bij nog een andere zorginstelling. Bij Zorghuis Beek doe ik dit één keer in de week.

Ik ben begonnen met het vrijwilligerswerk toen mijn vader in Zorghuis Beek kwam wonen. Na zijn overlijden ben ik doorgegaan met dit werk. Ik help mee met de activiteiten, bijvoorbeeld bij de krant lezen of spelletjes spelen. Maar gewoon een simpel praatje over vroeger vinden de bewoners ook al heel leuk. Tijdens mijn werkzame leven heb ik diverse banen in de zorg gehad. Zo ben ik gastvrouw in een restaurant geweest bij een zorginstelling. Ook heb ik in de huishouding en als zorghulp gewerkt. Het vrijwilligerswerk in de zorg gaat mij daarom goed af.

Het werk vind ik leuk om te doen, vooral omdat je merkt dat bewoners het op prijs stellen. Als ik een keer niet kan komen zijn ze altijd bang dat ik helemaal niet meer kom. Dus ik zeg wel regelmatig tegen ze dat ik echt niet weg ga. Maar het zou leuk zijn als er meer vrijwilligers komen, dan kunnen we elkaar aflossen als één van ons niet kan en het zou ook leuk zijn om dan samen te werken.”

Ook vrijwilliger worden?
Wilt u ook vrijwilliger worden bij Zorghuis Beek? Meld u zich dan aan bij locatiemanager Anita Theunissen. Met dit belangrijke werk draagt u bij aan het welzijn van bewoners en u krijgt er een hoop mooie momenten en dankbaarheid voor terug. De werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen bij activiteiten en het helpen bij de maaltijden. Wilt u ergens anders bij helpen? Dan horen we het ook graag. We staan open voor suggesties en we vinden het belangrijk dat het vrijwilligerswerk ook aansluit bij uw wensen. De dag(en) en het aantal uren bepalen we samen. U hoeft geen ervaring te hebben in de zorg. Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact op met locatiemanager Anita Theunissen via anita.theunissen@hestiazorg.nl of telefoonnummer 06 – 28 02 18 96.

Meld u aan als vrijwilliger - Korian
Conny, samen met bewoners van Zorghuis Beek
Vrijwilliger Conny met bewoners - Korian
We doen samen activiteiten of we kletsen over vroeger