Open dag Villa Casimir Roermond 29 januari

12 januari 2022

Op 29 januari 2022 organiseert Villa Casimir, een liefdevol thuis voor mensen met dementie, een open dag. Eén van de bewoners van deze prachtige zorgvilla is Marquerite Gijsen (foto). Samen met haar zus vertelt ze wat het wonen in Villa Casimir zo prettig maakt.

“Ik vind het hier geweldig”, vertelt bewoonster Marquerite Gijsen. “Ik kan hier alles doen wat ik wil en heb een mooi appartement met prachtig uitzicht.” Haar zus Monique Gijsen vertelt dat haar zus er niet altijd zo over heeft gedacht. Door geheugenproblematiek en diverse lichamelijke problemen sloot haar eerdere woonsituatie niet meer voldoende aan. Via een Casemanager kwamen ze in aanraking met Villa Casimir. Monique: “We moesten bezichtigen in coronatijd en dat was best lastig omdat niet alle woonzorglocaties daar voor open stonden. Bij Villa Casimir kon dat wel. Daarnaast was er ook gelijk plek waardoor we de verhuizing snel konden regelen. Dat was prettig omdat we in een crisissituatie terecht kwamen waardoor er snel 24-uurs zorg nodig was.”

Van tijdelijk naar permanent wonen
Monique vertelt dat het wonen bij Villa Casimir in eerste instantie een tijdelijke oplossing was. “Marquerite zou hier tijdelijk verblijven totdat ze lichamelijk weer opgekapt was. Maar uiteindelijk beviel het haar zo goed bij Villa Casimir en is ze hier permanent gaan wonen. Ze is helemaal opgebloeid. Eerder zei ze vaak dat ze eenzaam was, maar hier heeft ze constant mensen om zich heen.”

Als familie zijn we ontzorgd, we komen nu op bezoek voor de gezelligheid
Monique: “Eerder waren we druk met de zorgen voor Marquerite. Buiten dat ze eenzaam was, zorgde ze ook niet altijd goed voor zichzelf. Haar koelkast was bijvoorbeeld niet altijd goed gevuld. Soms belde ze me ook 5 á 6 keer per dag op omdat ze niet wist hoe ze de televisie aan moest zetten. Bij Villa Casimir is alles goed geregeld. Als familie zijnde worden we goed op de hoogte gehouden. We worden ontzorgd en kunnen nu voor de gezelligheid komen in plaats van dat we van alles en nog wat moeten regelen.”

Zeven dagen per week een activiteitenaanbod
Van origine is Marquerite verpleegkundige, ook is ze directeur geweest van meerdere kindertehuizen. Daarnaast zorgde ze vroeger, als oudste zus van een gezin van 10 kinderen, voor haar jongste broertje en zusje. Het verzorgen is haar dus met de paplepel ingegoten en vindt ze nog steeds leuk om te doen. Locatiemanager Willeke van der Vorst vertelt: “We verdiepen ons in het leven van de bewoner. Zo kan zorg, welzijn en aandacht goed worden afgestemd op iemands persoonlijke behoeften. Dat Marquerite zorgzaam is en andere mensen graag helpt, juichen we alleen maar toe. Het gaat om kleine dingen, bijvoorbeeld dat ze een praatje maakt of samen gaat ontbijten, maar het stelt de medebewoner op haar gemak en Marquerite vindt het prettig dat ze voor iemand kan zorgen. Dat heeft voor iedereen een meerwaarde.

Wij zijn een kleine locatie waardoor we die persoonlijke aandacht ook kunnen geven. Ook zijn er zeven dagen per week mogelijkheden om activiteiten aan te bieden aan bewoners. U kunt hierbij denken aan wandelen, zingen en samen koken, maar als een bewoner iets ander wil, dan gaan we kijken hoe we dat kunnen regelen.”

Kom naar de open dag op 29 januari
Sfeer proeven op Villa Casimir? Kom dan naar onze open dag op 29 januari. Er is dan volop gelegenheid om de locatie de bewonderen, het zorgteam & familieleden te ontmoeten én al uw vragen te stellen. Wegens de coronamaatregelen vragen wij u om uw bezoek hier vooraf te registreren. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 085 – 808 7010. We hopen u 29 januari te mogen begroeten. De koffie en thee met lekkers staat klaar.

Over Villa Casimir
Wie door het centrum van Roermond rijdt, kan onmogelijk om Villa Casimir heen. Een prachtige zorgvilla in een rijksmonumentaal pand voor mensen met dementie. De villa heeft 18 appartementen en fijne gezamenlijke ruimtes. Als u binnenkomt voelt u gelijk de warme, huiselijke sfeer. De villa is sfeervol ingericht en beschikt over diverse gezellige hoekjes. Vanuit de huiskamer kijkt u over de aangrenzende weg waardoor er altijd iets te zien is. Dit zorgt voor levendigheid, terwijl het binnen rustig is. U hoort de weg nagenoeg niet. Het is een typische stadsvilla, compact, maar van alle gemakken voorzien én vlakbij het centrum van Roermond. Villa Casimir is onderdeel van Stepping Stones. Meer informatie over Villa Casimir vindt u hier.